26. februar 2009

Tjen 636.424 kr. ved at melde dig ud af statskirken

Den danske folkekirke, som jo ret beset nærmere burde betegnes "statskirken", står overfor en svær prøvelse. Flere og flere danskere har indset, at de penge der fosser den vej via kirkeskatten, kunne bruges på bedre ting end et nedarvet kirkesystem med tilhørende åndemanere og overtro. Man har således beregnet sig frem til at der kan tjenes over en halv million på at slippe det mystiske (i bogstavelig forstand) medlemskab.


Fra 2007 til 2008 har "foreningen som mange danskere er medlem af uden egentlig at tænke over hvorfor", modtaget 9,6% flere udmeldelser end året før. 42% flere danskere annullerede deres medlemskab i fjerde kvartal af 2008 - og mon ikke tendensen fortsætter? Faktisk har jeg hørt, at vi nu har rundet 1 million danskere som ikke er medlem.

Den uheldige tradition med at lade sit barn døbe ind i et medlemskab af en statskirken er også aftagende. Folk kan efterhånden godt se, at det må være barnets valg der er gældende - det er da sund fornuft. Hvis vi så også fik smækket "mini" konfirmation og "rigtig" konfirmation ud af skoleforløbet som var det en naturlig del af det at være dansker, eller menneske ligefrem, tja så ville børn oprigtigt have et valg mellem religionerne (decideret religionsfrihed og -lighed) eller fraværet af gudetro.

Det er alt sammen gode tegn. Det tyder på at Danmark går i den rigtige retning - væk fra religionernes overtro og en kirkelig magt som del af statsapparatet (jo, statskirken er netop en statskirke for den er med i Grundloven). Man skal bare ikke melde sig ud for at tjene penge. Jeg tror dog mange danskere vil se denne "gulerod" som det spark der skal til for endelig at få gjort det de skulle have gjort for mange år siden - at smide en simpel blanket ned til det lokale sogn!

Lad være med at betale www.ingenkirkeskat.dk penge for en "udmeldelsespakke" (omend der findes fin information om udmeldelse på sitet) - det synes jeg er ret så suspekt - du skal bare kigge her, så er den sag hurtigt klaret (vi taler en meget lille insats for at spare mange tusinde kroner).

God udmeldelse!

Kilder: www.bt.dk og www.dr.dk

0 comments:

Daya Earth Blogger Template