5. maj 2008

Konfirmation

I denne tid hvor skolebørn lader sig konfirmere og i denne religiøse handling bekræfter deres tro på den kristne gud, kan man ikke andet end at blive lidt bedrøvet...

Hvem er det som let og elegant skubber disse unge mennesker ind i trældom? Hvem står bag dette korstog for at omvende vores vigtigste ressourcer i dette land, de kræfter som over tid skal bære vores samfund videre? Er det noget så meningsløst som "tradition" der gør at unge søger den vej, eller er vi virkelig så kristne her i Danmark? Er det folkekirken som naturligt får lov til at hverve soldater i skolen? Er det "prestige" at ens børn tager dette skridt, for lissom at markere at de nu er "voksne" og i stand til at stå på egne ben?

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at disse unge er udsat for dårlig vejledning - deres evner til at tvivle og stille spørgsmål må være manet i jorden - eller om ikke andet så stillet i bero. Sørgeligt, men der er håb forude - jeg er nemlig sikker på at mange af disse unges valg skyldes at de ikke tilstrækkeligt oplyses inden de træffer deres valg, som heldigvis kan tages om til hver en tid, men de ved med største sandsynlighed ikke hvad det er de går ind til. Det føles med garanti naturligt under processen fordi alle andre gør det, eller har gjort det, men man savner frontfigurer som stiller sig frem og tydeliggør alternative valg. Hvorfor tilbyder man ikke i folkeskolen disse unge filosofiske foredrag som modvægt til det religiøse pladder?

Religion er, som anden overtro, i al sin enkelthed noget der naturligt forsvinder som man lærer at stille sig undrende overfor verden og som naturvidenskabelige metoder overtager fra barne- og overtro. Religion blev skabt til mennesker, og af mennesker, for mange årtusinder tilbage, fordi man dengang havde brug for himmelske støttepædagoger. I dag er det klart for ethvert intelligent menneske, at disse usynlige guder er skabt af mennesker som vitterlig ikke vidste bedre.

Jeg sætter min lid til at disse unge hjerner indenfor nærmeste fremtid vil flyde over med skeptiske indfald og den sunde indædte tvivl. Jeg har tillid til, at vi på sigt får disse unge og misledte sind tilbage. Jeg håber, at kirken snart igen vil miste disse tilhængere og at der således igen vil være håb for Danmark.

.

0 comments:

Daya Earth Blogger Template