13. august 2009

Jesus sidste ord

Her illustreret i mordene termer, er Jesus sidste ord: Be Right Back - hvilket synes at more en af tilhørene, sikkert en ateist.Nå nej, ifølge både Markus og Matthæus var Jesus sidste ord på korset et citat fra andet vers i Salme 22: "Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig?" - omend han selvfølgelig også selv var en gud, eller Gud, og sin egen far... Det er svært at forklare, læs mere her: Humoristisk opsummering af kristendommen.

3 comments:

Nils Ververs Lübke sagde ...

LOL :)

Anonym sagde ...

Jeg troede egentligt at Jesus´ sidste ord var noget med: min gud, jeg overgiver mig til dig!

Jakob H. Heidelberg sagde ...

Som jeg skriver, er jesus sidste ord iflg. Markus (15:34) og Matthæus (27:46) et spørgsmål til en guddom: "Eloi, Eloi, lama sabachthani?"

Det er alment kendt, at Matthæus stort set blot abede efter Markus - med lidt belejlige ændringer hist og her.

Læser man Lukas er historien anderledes, her skulle Jesus have talt til en guddom med ordene: "Fader, i dine hænder betror jeg min ånd." (23:46).

Johannes påstår derimod, at Jesus efter at have drukket eddike sagde: "Det er fuldbragt", hvorefter han "døde" :)

For det første er det mystisk at "guden" taler med sig selv, jf. Treenigheden. For det andet kan de kære evangelister kan ikke blive enige!? Hvem skal man stole på??

Mit bud er: ingen af dem!

Daya Earth Blogger Template