26. februar 2009

Vores frihed er under angreb!

Dette indslag handler om "anti-blasfemi resolutionen" som er undervejs i FN-regi (Durban II konferencen).

Det er sagt før, men jeg vil gentage det her - vi skal passe på vores (menneske)rettigheder i den kommende tid. Der er store kræfter som forsøger at begrænse vores mulighed for at ytre os. I dette tilfælde handler det specifikt om ytringer som kritiserer nedarvet overtro.

Det er helt vildt - og jeg mener virkelig, at vores rettigheder er under angreb. Ikke af deciderede terrorister eller selvmordsbombere, men af anti-humanistiske kræfter som forsøger at gå den politiske vej til at få os til at holde kæft. Det er mennesker som ikke vil tales imod, mennesker som ikke tåler kritik - hvor saglig og rationel den end måtte være. Deres ideer finder de hellige, urørlige og absolut tabubelagte (jeps, jeg tjekkede lige, vi er i år 2009).

Vi bliver nød til at stritte kraftigt imod - vi mennesker skal ikke finde os i at blive begrænset og holdt nede. Tanker om verden og tilhørende livsanskuelser skal være til debat og skal kunne tåle ikke-voldelige anfægtelser - vi taler basale menneskerettigheder og grundlovssikrede rettigheder: Vores frihed er under angreb!

Freedom Under Fire: U.N. Anti-Blasphemy Resolution - With Christopher Hitchens

.

1 comments:

Vanja sagde ...

Det er jo fuldstændig sindsygt.
Vores frihed er nemlig under angreb.
Vi stå overfor censur af al religions-kritik.
Det er jo for at prøve at lukke munden på alle atheister, fritænkere, sekularist m.v.

Det er jo effektivt at gå tilbage til middelalderen da enhver tekst om abioginese/evolution/universets skabelse kan kaldes blasfemisk fordi der ikke lige står det i den som religiøse mennesker tror på.

Kan kun kalde det vanvid at religion er blevet så meget tabu (som Douglas Adams også siger det i den video der er blevet postet idag).

Håber virkelig ikke at denne resolution bliver gennemført for hvem ved hvad der så ellers vil komme af religiøse forslag.

INTET er helligt. ALT skal kunne debatteres og kritiseres.

Kan kun være enig i dit indlæg. Flot skrevet.

Daya Earth Blogger Template