7. februar 2009

Richard Dawkins om ordet "ateisme"

Han kommer også ind på "Bright" begrebet...

Atheism - the word:

.

2 comments:

Nils Ververs Lübke sagde ...

Jeg har aldrig helt forstået ad hominem-angrebene rettet imod Dawkins af teister. Jeg syntes at han er både veltalende, underholdende og meget oprigtig. Derimod kan det også være bekymrende når han nærmest bliver tilbedt af folk der kun har læst "the god delusion".
På den anden side er det mest amerikanere der falder i den fælde, og jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det må være at opvokse i et land hvor dogmatisk religiøs praksis er så indgroet at ateist er et decideret skældsord. Så jeg kan skam godt forstå dem. Personligt mener jeg nu stadig at "The Blind Watchmaker" er et langt vigtigere populær-videnskabeligt værk :)

WilliamJansen sagde ...

@ Niels: Du har fat i det helt rigtige. The God Delusion fortæller mig stort set ikke noget jeg ikke har hørt før. Nye eksempler, nye formuleringer - men den samme, gamle og dyrebare religionskritik.

Prøv at forestil dig at Dawkins bragte et helt nyt perspektiv ind i dit liv, en slags 'du er ikke alene'-oplevelse. Jeg forstår godt mekanismen bag Dawkins-idoliseringen, men damn hvor er den ikke produktiv i det lange løb.

Daya Earth Blogger Template