5. februar 2009

Nej, ingen seriøse videnskabsfolk afviser evolution

Kreationister, altså tilhængere af "Intelligent Design", (eller med andre ord modstandere af sund fornuft og evolutionslæren), refererer ofte til en liste Discovery Institute har udformet, som angiveligt skulle bære navnet på mere end 100 videnskabsfolk som "afviser" eller "betvivler" (formuleringen afhænger af hvem der fremlægger listen) evolution... Men det er selvfølgelig en gang pladder!

Discovery Institutes liste over videnskabsfolk der "betvivler" evolution er direkte misvisende. Visse personer er slet ikke videnskabsfolk, de fleste er ikke noget der tilnærmelsesvist minder om biologer, nogle kan tilsyneladende ikke kontaktes (eller eksisterer slet ikke?) osv. En anden ting er, at det de (lettere skødesløst, sikkert uden at vide hvad det skulle bruges til) har skrevet under på er formuleret så bredt, at de fleste med minimal forstand på videnskabsteori ville skrive under - det står basalt set bare, at vi skal være skeptiske. Der er med andre ord slet ikke tale om en liste med folk som "afviser" eller "betvivler" evolution - tværtimod støtter de fleste af disse personer evolutionsteorien, dvs. de finder den tilstrækkeligt verificeret. Nogle har oven i købet anmodet om at blive fjernet fra listen, uden at Discovery Institute har opfyldt deres krav.

Ud af 101 navne på listen, ender man efter nærmere gennemgang (se videoen nedenfor) med 2 mere eller mindre tvivlsomme personer, som rent faktisk afviser evolution. Det skal så ses ud af antallet af biologer i USA, nemlig omkring 3,5 millioner mennesker... Nå, men se videoen selv:

List of Scientists Rejecting Evolution - Do they really?

.

1 comments:

Jesper Kragh sagde ...

Spændende video. I øvrigt er det måske et af verdens dårligste argument. Hvad nogle videnskabsmænd tror og mener, har intet at gøre med fakta. Det er et simpelt og ulogisk autoritetskneb.

"Fordi den her videnskabsmand ikke tror på det, må det jo være rigtigt", hvortil man kun kan udbryde: "Herre Jemini" (i mangel af et bedre ateistisk opgivende og sukkende udråb!)

Jeg kan virkelig ikke forstå, at der rent faktisk er folk der falder for den slags vås og sludder. Saglig og god videnskab afgøres ikke af retsystemet eller hvem der tror på det, men af hvad evidensen siger!

Daya Earth Blogger Template