15. februar 2009

Afghanistan på religiøse afveje

I 2006 blev en mand dømt til døden for at konvertere til kristendommen - det blev så forhindret af "tekniske" årsager (personen blev vurderet til at være sindssyg). I januar 2008 blev en journaliststuderende dømt for at stille irriterende spørgsmål om kvinders rettigheder i islam - det resulterede i en dødsstraf som dog blev sat ned til "blot" 20 års fængsel.

I dag kan man så læse, at 2 personer har modtaget en fængselsdom på hele 20 år for at oversætte koranen til afghansk... Ja, du læste rigtigt - de oversatte de hellige ord til det lokale sprog, og distribuerede den oven i købet gratis (uha!), men uden uden de originale arabiske vers - den slags er åbenbart blasfemisk og så skal man dø! Dødsstraffen blev som sagt omstødt til fængsel - men "HALLO DERUDE!!!", disse domstole med mørkemænd i højsædet forsøger at dømme folk til døden for at oversætte "hellige" tekster, være kritiske overfor islam, konvertere væk fra islam (apostasi) osv.

Nu spørger jeg lige: "Hvad helvede er det der foregår derude? 20 års fængsel...!?"

Prøv at sammenligne med Danmarks såkaldte "livstidsdom", her taler vi den strengeste straf i dansk lovgivning, som reelt kun tildeles drabsmænd og brandstiftere: "Uanset at en livstidsdom skal forstås som sådan [resten af livet], er der i Danmark en nærmest fast praksis for at der sker en planmæssig benådning efter 12 års afsoning" (kilde: retssal.dk). Man kan selvfølgelig sige, at vores retssystem også kunne trænge til en "opstramning", men 20 år er dælme lang tid for at foretage sig ting, som på ingen måde kan skade andre mennesker.

Læs historien her: JP.

0 comments:

Daya Earth Blogger Template