12. juli 2011

Religionsrapport om ateisme og sekularisering

Se mere her og klik "hør udsendelsen" for at høre programmet:
http://www.dr.dk/P1/Religionsrapport/udsendelser/2011/07/04120119.htm

Debatten mellem Charlotte Dyremose og undertegnede er placeret midt i udsendelsen, som er rammet ind med et interview om "ny" ateisme og ateisme i Danmark med Morten Warmind. Jeg ville meget gerne have haft mulighed for at kommentere på denne del, men det var desværre ikke muligt. Jeg vil udfærdige en uddybende kritik af hans udtalelser ved lejlighed.

Håber min indsats under debatten er godkendt.

1 comments:

Jepser Kragh sagde ...

Hej Jakob, du får lige det jeg skrev andensteds, da jeg gerne vil rose dig for et godt biddrag. "Hey, det er ret godt. Jeg kan godt lide at han [dig] er så god til at holde fokus, mens Dyremose omgående kritiserer i øst og vest. Den såkaldte “kristen, danske kultur” er et enigma for mig. Hvis man begrunder den med, at de fleste danskere er medlem af folkekirken – og dermed kristne i en eller anden forstand – er pointen banal. Men man har ikke forklaret forholdet mellem kultur og medlemskab. Hvis man derimod mener, at den danske kultur konstitueres qua kristendommens historie i Danmark, er pointen ligeledes banal. Men det følger ikke logisk at kulturen dermed er kristen. Jeg definerer selv kristen kultur som en kvalitativ efterfølgelse af Jesu lære. Og den ser jeg altså ikke artikuleret særlig meget i dansk kultur. For mig at se, er der tale om et politisk og ideologisk projekt, primært fra DF og de konservative. Den videnskabelige begrundelse mangler godt nok."

Daya Earth Blogger Template