5. december 2010

Religiøs indoktrinering med statsstøtte

Jeg er stadig dybt forarget og fuldstændig paf, efter i et indslag på TV2 i går aftens at have erfaret, at den danske regering og Dansk Folkeparti (DF), har støttet et evangelisk-luthersk missions-projekt med 1.000.000 skattekroner. Det overgår min vildeste fantasti, at noget sådant kan forekomme i dagens Danmark, et land der ellers virker så sekulært på overfladen (lige bortset fra statskirken altså).

Der er tale om et nyt bibel-museum, et såkaldt "bibliarium", som først skulle placeres i en nedlagt kirke på Østerbro i København, men nu tyder noget på, at det kommer til blive opført på en større grund i København (måske Ørestaden?). Dette nye "oplevelsescenter" forventes færdigt i 2014. Det forlyder, at man her på en helt ny måde gennem lyd, billeder, biograf, IT, rollespil og interaktivitet, vil fortælle de gamle skrøner om alt fra Kain og Abel, jødernes flugt fra Egypten til Jesu liv og levned, samt apostlen Paulus' breve - også dem om kvindeundertrykkelse? Og hvad med den længe ventede kristne version af Dommedag?

Projektet er selvfølgelig målrettet skoleelever, insitutioner og konfirmander - og bag projektet står da ogs Folkekirkens Skoletjeneste, en institution hvis formål det er at forkynde folkekirkens version af kristendommen overfor skolebørn. Med andre ord:

forkyndelse, propaganda, prægning, mission og indoktrinering!

Den åbenbart komplet naive formand for Religionslærerforeningen og talsmand for Folkekirkens Skoletjeneste (en ret uheldig kombination?), John Rydahl, har allerede forsøgt at eufemisere hele projektet ved at udtale: "Det vil ikke være forkyndelse, men det vil give mulighed for at illustrere, hvad skabelse er for en størrelse i et religiøst sprog."

Skabelse og religiøst sprog... Skulle det nu ikke være forkyndelse? Han fortsætter: "Det skal være som at træde ind i Biblen og opleve nogle af dens fortællinger. Det skal være som at gå gennem ørkenen og se, hvordan israelitterne blev drevet ud af Egypten". Altså oven i købet en følelsesladet indføring i bibelsk mytologi, historier som reelt set intet har med virkeligheden at gøre. Hvem sagde amerikanske tilstande? Iranske?

Som man kan høre i TV2 indslaget, er det altså ifølge DF og Kristian Thulesen Dahl en statslig opgave, at udbrede kendskabet til kristen mytologi, samt at præge børn med religøs dogmatik.

Fri vores børn fra statsstøttet religiøs propaganda!

Meld dig ind i Facebook gruppen:
Nej tak til statsstøttet religiøs propaganda!

Kilder:
http://www.berlingske.dk/danmark/i-naerkontakt-med-biblen
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/277640

1 comments:

Mikkel Langelykke sagde ...

Jeg er i chok. Min kæbe ligger på gulvet lige nu. Et er at lave et museum til hjernevaskelse af børn mv., noget andet er at staten støtter det. Det er fuldstændig grotesk.

Daya Earth Blogger Template