6. september 2009

Hvorfor tror mennesker på alt muligt?

Overtro er bare mere glamourøst og tiltalende for mange (de fleste?) - det er tilsyneladende svært at se hvor fantastisk virkeligheden, som vi kan erkende den med videnskabens metoder, er. Der skal åbenbart males grundigt med fantasiens pensel før mennesket føler sig godt tilpas i sine (fiktive) omgivelser. Skid hul i hvilken farve og hvilke mønstre, bare det ikke "blot" er realiteternes verden der er tilbage...

Derudover er det vist svært at acceptere, at livet ikke har nogen foruddefineret mening, at vi mennesker ikke har svar på alle livets spørgsmål, at tilværelsen ikke har en udførlig manual, at "nogen" eller "noget" ikke har en helt speciel plan med netop mig, at alt ikke sker af magiske årsager, at påståede "overnaturlige" fænomener (mirakler) kan forklares vha. den så kedelige fornuft, at sindets processer kan reduceres til elektriske og kemiske reaktioner i vores hjerner - og bestemt ikke mindst: at vores små og kortvarige sind ikke skal leve evigt!?!

At fjerne ovenstående sutteklude fra mennesket er yderst vanskeligt, bl.a. fordi at vi alle introduceres til magisk tankegang helt fra barns ben.

Virkeligheden (som den erkendes vha. videnskaben) føles derfor i stedet som et decideret tab, en kedelig detronisering, et betydeligt fravær, og ikke den fantastiske ramme den er for det enkelte individs tilværelse.

Et indlæg fra: ateist.dk (Ateistisk Selskab debatsider).

0 comments:

Daya Earth Blogger Template