16. juni 2009

Bederum i indkøbscentre?

Der udtrykkes nu ønske om indførsel af specielt indrettede bederum i indkøbscentre (i Danmark, 2009). Så vil de gudetroende nemlig kunne tage sig en tiltrængt pause i ny og næ - og hilse på deres usynlige venner og/eller veninder - og føle sig stærke i troen, ved bønnens mægtige magt!

De kan føle, mens de sidder der og messer og priser fantasiens afkom, at de som de få udvalgte i det gudsforladte storcenter (tja, samfund?), er specielle og meget nær de almægtige væsener og kræfter de har bildt sig selv ind vitterlig eksisterer. De kan føle sig ekstra gode, rene, hellige og udvalgte - og de kan vise det til andre, som også har søgt tilflugt i disse magiske rum.

Det er jo heller ikke kun dem selv som ønsker disse rum skal man huske. Deres guder kræver at de tror og tilbeder dem, desto mere jo bedre. Deres guder vil til stadighed bekræftes - som gudsdyrkerne vil bekræftes af deres guder - og mens de sidder der, midt i storcentrets gudsforladte mylder, da vil de kunne føle sig ekstra dygtige og som sande, lydige tjenere af de højere magter. De vil være fromme og tæt på guderne. Guderne vil behages over deres iver for at tro - og deres iver for at bevise overfor andre at de virkelig tror.

Overtroen synes således at forstærkes hos de som ikke er i stand til at gennemskue dens ligegyldighed. Irrationalitetens riddere fører sig frem som børn uden situationsfornemmelse og buldrer løs med krav til omgivelserne om understøttelse af deres overnaturlige virke.

Må fornuften redde os alle.

Kilde: dr.dk/Nyheder/Indland/2009/06/15/223506.htm

2 comments:

Anonym sagde ...

Jeg var ikke klar over at der fandtes så idiotiske præster i Danmark. Til gengæld glæder det mig meget at erhvervslivet lader til at være imod dette tåbelige forslag.

Ethvert forsøg på at hverve medlemmer til Folkekirken bør mødes med modstand. Det er helt ok at folk vælger at blive religiøse. Men det skal ske helt og aldeles uden nogen form for lokkemidler eller overtalelse.

Jakob H. Heidelberg sagde ...

Jeg kan se at andre hilser initiativet velkomment :)

http://www.venganza.dk/2009/06/pressemeddelelse-forslag-om-bederum-i.html

Daya Earth Blogger Template