10. april 2009

Bill O'Reilly og Ben Stein om kreationisme

Bill O'Riley er katolik og Ben Stein er jøde - men de kan let enes om at "intelligent design" er en brugbar videnskabelig teori. Om Jesus-guden eksisterede eller ej, det er de så kraftigt uenige om, men hvad betyder sådan en lille ubetydelig detalje i den store sammenhæng?

Nå, men Ben taler om "gaps", altså huller, i evolutionsteorien - noget som ALLE videnskabelige teorier lever med (fordi der opereres med sandsynlighed indenfor videnskaben) - og han har så set det som sin opgave, at udfylde disse huller med gudetro. I sig selv er det hverken rationelt eller logisk, men det er godt nok til Ben, som lavede filmen Expelled om emnet.

Hvad klippet illustrerer på fineste vis er, at ingen af de to har forstået, at "intelligent design" (kreationisme) ikke er en videnskabelig teori - det er en løst svævende påstand uden basis i hverken empiriske observationer eller logiske beviser.

Bill O'Reilly and Ben Stein on Creationism:

.

Ingen kommentarer:

Mening med livet, nihilisme og døden

Følgende indlæg blev bragt på religion.dk d. 23/2-2012, hvor jeg blev bedt om at besvare 3 spørgsmål om ateisme. Spørgsmål: Kære brevkass...