13. marts 2009

Teorien om "intelligent fald" (sarkasme)

Der synes at være forskellige teorier om hvorfor mennesker og anden materie holdes på plads på jordens overflade. De dumme videnskabsmænd kalder det "tyngdekraft" (eller "tyndeloven" når de skal være hovmodige); men der findes faktisk to andre teorier, som er ret tæt på hinanden (hvilket kunne tyde på at de er inde på noget af det rigtige) - og stort set helt lige så troværdige som den pt. førende teori!

Jeg taler selvfølgelig om teorierne om
A) "intelligent fald" ved Jesus hånd (se theonion.com)
- og den lignende teori om
B) "intelligent fald" ved det Flyvende Spaghetti Monsters vedhæng (se diverse kilder)...

Teorien er stort set den samme: den guddommelige magt presser på diverse objekter så de let og elegant holdes til jorden. Med andre ord lader guddommen os falde intelligent tilbage til jorden, således at vi ikke flyver og forsvinder ud i universet - genialt!

Alle kan vel se, at vi dermed har forklaret hvorfor mennesker og dyr, huse og biler osv. holdes fast til jorden - og yderligere, som en slags sidegevinst, anskueliggøres det hvilken almægtig kraft der skabte universet. Forklaringskraften er jo slående (og det er meget betænksomt af guden må man sige).

Godt nok er teorierne umiddelbart i konflikt omkring hvilken guddom der presser os ned, men mon ikke vi så hellere må undervise i alle 3 teorier i folkeskolen? Så får børnene jo alle de gængse teorier præsenteret, og så kan de selv vælge hvad de tror der er rigtigt... Ligesom mange går ind for denne tilgangsvinkel til undervisning ifht. evolutionsteorien og kreationisme (intelligent design)?

Lad os dog undervise i alle den slags fantastiske teorier, der "næsten" er for gode til at være sande - for "så kan børnene jo selv vælge hvad de tror mest på"... Doh!

Bemærk i øvrigt at Kirken for det Flyvende Spaghetti Monster er kommet til Danmark ;-)

1 comments:

Nils Ververs Lübke sagde ...

Den giver i det mindste bedre mening end ID ^^

Daya Earth Blogger Template