6. december 2008

Når religion og anden overtro dræber - i dag!

Hermed endnu en skræmmende historie om hekse-børn og aflivning eller afstraffelse af disse i Jesus navn. Et slående eksempel på hvordan overtro kan føre til umenneskelige tilstande og handlinger.

Ved at acceptere subjektiv tro uden tilstrækkelig objektiv kritik, så får vi mennesker der udfører disse ugerninger uhindret, det være sig terror, krig, børnemishandling mv. En troende vestlig kristen, jøde, muslim eller hindu kan reelt set ikke med rette kritisere disse handlinger, for disse afrikaneres tro er ligeså velfunderet som anden religiøs tro - eller rettere: den er præcis ligeså langt ude som al anden overtro. Kun ved at distancere sig og tage afstand fra overtro kan man komme den til livs.

Sidder du og tænker, at tro og overtro ikke er det samme, så kan jeg fortælle dig, at den eneste forskel på disse irrationelle foreteelser er, at "overtro" simpelthen bare er "tro" som har ligget for længe og er blevet uspiselig for flertallet - det vil også ske for religiøs tro på længere sigt. Det siger jeg ud fra en antagelse af, at menneskeheden over tid bliver mere og mere fornuftige og rationelle. Men måske er det lige optimistisk nok, lad os nu se...

Saving Africa's Witch Children Part 1:


Saving Africa's Witch Children Part 2:


Saving Africa's Witch Children Part 3:


Saving Africa's Witch Children Part 4:


Saving Africa's Witch Children Part 5:


Saving Africa's Witch Children Part 6:


.

0 comments:

Daya Earth Blogger Template