8. september 2008

Over en milliard kroner til folkekirken

Nu betaler skatteyderne over en milliard til folkekirken (også kaldet statskirken) - og det er IKKE kirkeskat der hentydes til, men derimod tilskud som falder oven i "medlemskontingentet".
Det vil sige, at alle danske borgere - uanset trosretning og om de er medlem af folkekirken eller ej - betaler via. skatten til at gudsdyrkere kan få deres elskede kirker befolket af præster og biskopper. Statstilskudet går nemlig ikke - som mange ellers tror - til bevaring af historiske kirkebygninger, men derimod hovedsageligt til præster, provster og biskoppers løn og pension - altså til forkyndelse af den kristne ideologi...

Det er dybt problematisk - tja ligefrem uretfærdigt! Brug dog pengene på noget fornuftigt i stedet for at støtte den slags irrationaltet som kirken repræsenterer.

Lad os få adskilt stat og kirke hurtigst muligt - lad os få hugget fortidens religiøse levn ud af Grundloven - lad de religiøse sejle deres egen sø, så må vi se om de er selvbærende uden støtte på bekostning af skoler, hospitaler, ældreplejen mv. - privatisering nu!


Mere info om statskirken - og hvordan man slipper ud, her!


Kilder:
http://politiken.dk
http://www.dr.dk
http://www.180grader.dk
http://hjernevasken.iblogger.org
http://ateisme.wordpress.com

.

0 comments:

Daya Earth Blogger Template