3. juli 2008

Spar penge i skat - meld dig ud af folkekirken

Jeg har tidligere adresseret proceduren for udmeldelse af folkekirken - og nu vil jeg gøre det igen! Årsagen er, at proceduren er ændret en smule fra sidst jeg skrev om det - det er faktisk ret enkelt at spare en hel del penge på budgettet... Og hvorfor betale kontingent til en klub man ikke kommer i? Specielt taget i betragtning, at staten poster 6-700 millioner i kirkerne udenom indkomsten på kirkeskatten!

Iflg. borger.dk, er den gennemsnitlige kirkeskat i 2008 ikke mindre end 0,88 procent. Afhængig af ens indkomst kan det betyde, at man sparer flere tusind kroner årligt ved at melde sig ud!

Mon ikke de penge kan gå til noget fornuftigt i stedet?

Den procedure som nu skal følges er beskrevet på ateist.dk - her finder du også info om de rettigheder du mister og dem du fortsat vil have ifht. "statskirken". Man behøver således ikke længere udfylde en speciel formular - man skal faktisk kun oplyse følgende i et almindeligt brev:
- Navn
- At man gerne vil anmelde sin udtrædelse
- Hvor og hvornår man er født
- Hvor og hvornår man er døbt (det er ikke absolut nødvendigt at oplyse dette)
- CPR-nummer (husk dette, da det har med fritagelse for kirkeskat og præcis identifikation at gøre)


Det er således ikke nødvendigt at sende sin originale dåbsattest med; men hvis du har den, så gør det eventuelt alligevel. Brevet sendes til ens sogn - du kan finde dit sogn her eller her. Når alt er gået igennem som det skal vil du modtage en ny dåbsattest retur hvor der står at du er trådt ud af folkekirken.

Kirkeministeriets vejledning ligger her, men er dog langt fra så grundig som den burde være - mærkeligt nok :)


NB! Husk at dobbelttjekke din næste selvangivelse for at se, om du korrekt er sluppet ud af kirkens kløer.

.

1 comments:

Jakob H. Heidelberg sagde ...

Iflg. en artikel i Penge og Privatøkonomi, http://www.penge.dk/cm/1.543, kan der opspares lige under 1 million kroner i pension for de penge som vi smider væk til kirkeskat (det hellige kontingent). Alternativt kan vi få 1 uges ekstra ferie om året - kirkeskatten svarer nemlig til 1 uges arbejde om året for folk som betaler topskat.

Læs selv artiklen!

Daya Earth Blogger Template