3. juli 2008

Ateistisk Selskab har brug for en hånd

Jeg vil hermed opfordre dig til at melde dig ind i en forening som har hårdt brug for din støtte - ikke så meget økonomisk som ifht. opbakning og en hjælpende hånd/hjerne i ny og næ!

Ateistisk Selskab, http://www.ateist.dk/, kæmper for (eller måske rettere imod) flere ting, men overordnet drejer det sig om at begrænse religionernes indflydelse i det offentlige rum, staten, skoler, medier, videnskab, monopol på navngivning/begravelse m.v. Dertil kommer de dårlige ting som foregår i religionernes navn i øvrigt. Det er ikke en forening imod religion - den frihed går vi fuld ind for: både retten til at vælge en religion, og retten til at være fri for religion.

Adskillelsen af stat og (den kristne) kirke er der mange, også troende, som er enige i (bla. de øvrige trossamfund). De andre nævnte områder er svære at sætte ind imod, og det er år lange processer - bl.a. der hvor der skal pilles i grundloven (gud og kirke skal gerne helt væk derfra).

Ifht. undervisningen af vores børn er den også gal - de skal da have filosofi eller idehistorie (eller til nød "religion") fremfor kristendomskundskab (hvis man kan kalde det for "kundskab" - dårskab er vist mere rammende). Dertil er børnene under kristen tæppebombning fra de når konfirmationsalderen.

Der arbejdes også på at begrænse religionernes mishandling af børn/unge (psykisk som fysisk) - omskæringer, trusler med helvedes ild, undertrykkelse, tvangsægteskab, indoktrinering m.v.

Vi forsøger at komme ud og holde foredrag på skoler og institutioner i det omfang vi er inviterede og velkomne (hos de religionslærere som synes det er en god ide at fortælle børnene, at man kan lade være med at vælge en religion).

Også debatmøder med trossamfund er på bordet. Og så er der det irriterende i at præster og imamer o.lign. altid hives ind i debatter omkring etik og moral - hvor er de fornuftige folk i den sammenhæng? Også Etisk Råd har præster siddende - hvorfor?

Vi arbejder på at lave informations materiale til uddeling, youtube videoer, en fornuftig hjemmeside, aktioner/demonstrationer osv. - alt i alt er der rigtig meget at tage fat på!


Hvis du er frisk, og enig i foreningens vedtægter, så er du meget velkommen! Kontingenten er modsat folkekirkens yderst begrænset, pt. sat til kr. 125,- pr. år! Du kunne jo evt. bruge nogle få af de mange penge du har sparet i kirkeskat (jf. denne blog).


Se i øvrigt på hjemmesiden, http://www.ateist.dk/, der er masser af information om både ateisme og foreningens arbejde, resolutioner, nyhedsbreve, vedtægter mv. - dertil er der et udmærket forum til debat.

.

0 comments:

Daya Earth Blogger Template