9. juli 2006

Ud af Folkekirken

Indtil for ganske nylig hørte jeg til den del af den danske befolkning som mere eller mindre hovedløst følger mængden som passivt medlem af den danske folkekirke - et trossamfund som de fleste er meldt ind i som en selvfølge fra de bliver født/døbt. På trods af min manglende tro - og indædte skepticisme - kunne jeg ikke få taget mig selv sammen til at få meldt mig ud - én gang for alle.

Men, det var jo slet ikke så besværligt som jeg havde regnet med - i al sin enkelthed hentede jeg en blanket på nettet [1] og sendte den i udfyldt stand sammen med min dåbsattest til mit sogn [2]. Sådan, 5 minutters arbejde hvis man da kan finde sin dåbsattest og et frimærke. Uanset hvad, så føles det nu rart bagefter at være komplet - og nu officielt - gudløs :)

Og jo, det kan da godt være at det koster lidt ekstra at blive begravet når den tid kommer, men det går vel nogenlunde lige op med det man sparer i kirkeskat. Og når alt kommer til alt er det jo ikke pengene det drejer sig om - men princippet i at være medlem af en religion som man slet ikke dyrker. Jo, visse dele af budskabet kan jeg vel godt være tilhænger af, men resten er jo et cirkus.

En strøtanke i den forbindelse er hvorfor man i det hele taget SKAL begraves når man er død - jo, der findes vist en gammel lov der befaler den slags, men kunne man ikke bare blande den aske ind i den næste bro eller motorvej der bygges? Lad være med at spilde kræfter på at placere mine rester et trygt og "helligt" sted - kast mig for løverne eller dump mig i Østersøen, jeg er helt og aldeles ligeglad. Mon ikke forskerne kan finde en bedre ting at bruge vores kroppe til, der må da være nogle lækkerier inde i os som kan bruges i en eller anden videnskabelig sammenhæng? Visse organer skal selvfølgelig bruges til reservedele så andre kan få glæde af dem - det er da bare naturligt! Drik for helvede - du får bare en anden(s) lever ;-)

Og når nu jeg selv tangerer begrebet "hellig jord", så fortæl mig lige hvorfor en død krop skal ligge i hellig jord når sjælen alligevel er i "Paradis"? Og hvornår bliver noget jord helligere end andet - og hvor står der noget om den slags? Er det mon noget kun præster kan finde ud af, deres magiske kræfter er helt utrolige? De kan jo bare det der med korsets tegn og andre farverige ritualer. Visse præster gør meget ud af at fortælle, at når et ikke-medlem skal begraves så foregår det i et specielt hjørne af kirkegården som ikke er indviet - uha! - sikken en ballade man kunne lave ved at "bestikke" en præst til at indvi samtlige af den slags "sorte huller" og gøre dem hellige, sikken en ballade - så skulle alle præster ud og "forbande" de uhelliges jord, igen - et cirkus for alle pengene!

Personligt ville jeg gerne opleve den dag hvor Danmark erklærede sig gudløs og religionsfri - ikke at andre ikke må dyrke deres religion i landet, men at politik og stat helt og aldeles er uden en officiel tro. Forestil dig den dag hvor statsministeren kan proklamere at vi ikke har nogen folkekirke i lille Danmark - det gad jeg godt opleve, men det bliver næppe i min tid da medlemsprocenten på nuværende tidspunkt er noget over 80%. Muhammed-sagen blusser nok op igen til den tid - og måske vil USA ikke længere være vores allierede, de har jo lidt problemer med at adskille politik og religion - tja, og fantasi og virkelighed.

Så her er budskabet: Begrav mig i skam, på uhellig jord - og lad præster med deres indviede menigheder, fra hvert et trossamfund, spotte mit døde legeme og forhåne det der engang var mig. Mon ikke jeg er ret ligeglad - hallo, jeg er jo død!

[1]
http://www.km.dk/fileadmin/share/blanketter/udtr_delse.pdf
[2]
http://www.sogn.dk/index.php?mod=sogn&func=soegDitSogn

0 comments:

Daya Earth Blogger Template