24. august 2009

Boganmeldelse: Gudløse hjerner - et opgør med de nye ateister

"Gudløse hjerner" er en spydig lille debatbog, som helt bevidst er skrevet i udpræget polemisk og provokerende stil. Bogen er karakteriseret ved et væld af mere eller mindre ubehagelige personangreb, unuancerede beskyldninger og et utal af kunstigt opstillede stråmænd. Der males fra begyndelse til slutning fanden på væggen og kaldes til angreb mod noget lettere udefinerbart som over en kam kaldes "den nye ateisme".....

Læs mere her:
www.ateist.dk/synspunkter/boganmeldelse_gudlose_hjerner.html

4 comments:

Brian Nilsson sagde ...

Bestemt en interessant bog, der sikkert nok skal give et billig grin eller to. De kære forfatter har bestemt ikke styr på ret meget, især når man har set indslaget fra DR2 Deadline! :-)

Bogen kan også fås her:
http://www.saxo.com/dk/item/gudloese-hjerner.aspx
til 169,15 kroner (porto: 19,-). Jeg har bestilt min kopi.

Mvh. Brian, Løgstør.

Jakob H. Heidelberg sagde ...

Man når ikke at grine - man tror det er en joke, men man når aldrig at grine... De mener det nemlig alvorligt!?!

Jeg ville ikke ofre en krone på den bog, men nøjes med at læse dette interview forfatterne leverede til Politiken:
http://politiken.dk/debat/article773076.ece

Jeg vil nu alligevel færdiggøre min mere detaljerede kritik her i aften - så er den bog ude af verden for mit vedkommende :)

Brian Nilsson sagde ...

Hej Jakob.

Det interview havde jeg ikke set/læst, og hold da op en gang vrøvl. Ud fra dette interview kan jeg ikke andet ryste på hovedet.

En af de mere interessante kommentarer der blev skrevet under dette interview har en efterfølgerne havde meldt sig ud af folkekirken og jeg vil også gerne takke Lars Christiansen og Lars Sandbeck for at gøre mig til endnu mere ateist, end før jeg læste dette interview!

Jeg har AF-bestilt min kopi af Gudløse hjerner.

Mvh. Brian Nilsson, Løgstør.

WilliamJansen sagde ...

Det bliver sjovere (læs: værre).

Til religion.dk bekender Lars Christiansen stolt:

…i modsætning til folk som Richard Dawkins & co. gør jeg mig heller ikke klog på disse [ikke-kristne] trosretninger, og jeg kalder ikke deres tilhængere for farlige, irrationelle tåber!

Richard Dawkins & Co kaldes altså nær-nazistiske, mens Lars Christiansen samtidigt slår syv kors foran sig ved tanken om at gøre sig klog på om en Abdul Wahid Pedersen er en farlig, irrationel tåbe!

Daya Earth Blogger Template