5. januar 2009

Humanistisk Samfund

Dennis Nørmark giver her et lille foredrag ved Humanistisk Samfunds stiftelse den 29. august 2008. Efter min mening er der ikke meget forskel ifht. til den allerede veletablerede forening Ateistisk Selskab - jeg forstår faktisk ikke hvorfor man ikke bare forener kræfterne.

Dertil er jeg selvfølgelig uenig med Dennis Nørmarks fremhævning af "agnostiker" betegnelsen som værende bedre end ordet "ateist". For det første er begge dele negationer af et andet begreb (and so what, really?), og for det andet er "agnosticisme" slet ikke den gyldne middelvej som folk går og tror - i mine øjne er betegnelsen direkte misvisende (primært fordi den oftest anvendes forkert og som en mellemting mellem teisme og ateisme)!

Yderligere finder jeg, at "humanisme" betegnelsen er lettere fordærvet, i bund og grund kender jeg ikke mange som ikke ville betegne sig som "humanister" (troende som ikke-troende)... Jo, det er vigtigt at vi gudløse viser, at vi også er "en slags mennesker" - med tilhørende værdier, visioner, moral, etik osv. - men det gør eksisterende foreninger som Ateistisk Selskab jo også, dog uden at fremhæve den slags som et "politisk" mål i sig selv (det hører naturligt ind under oplysning af befolkningen omkring "ateisme" og "ateister").

Men held og lykke til Humanistisk Samfund - jo flere jo bedre, om end jeg ville foretrække en fælles front - sammen er vi nu engang stærkere.

Humanistisk Samfunds stiftelse 1:


Humanistisk Samfunds stiftelse 2:

.

0 comments:

Daya Earth Blogger Template